.
Buscador
Buscar
Inici EL 9 NOU Osona XI Ter Bike Experience
juny
10
07:00
Gent gran
Juvenil
Parelles

Open Natura i Tracks Tour organitzen una nova edició de la Ter Bike Experience, l’onzena, i que compta amb la col·laboració del Consorci del Ter. La marxa cicloturística de resistència tindrà lloc aquest dissabte 10 de juny i reunirà uns 400 participants.

Es tracta d’una marxa ciclista de resistència que transcorre a l’entorn de la llera del riu Ter en un sol dia, seguint el traçat de la Ruta del Ter, des del seu naixement, a Setcases, fins a la desembocadura, a Torroella de Montgrí-l’Estartit. La prova, de 205 quilòmetres, és un repte de superació i companyonia. El participants sortiran de Setcases, esglaonadament, a les 7 del matí.

L’organització preveu un temps de 14 hores de mitjana per fer el recorregut i arribar a l’Estartit, concretament al càmping Castell Montgrí. La prova compta amb un desnivell descendent de 2.497 metres i un d’ascendent de 1.147 metres. 

La Ter Bike Experience té l’objectiu de promocionar i donar a conèixer el territori per on passa la Ruta del Ter. En l’edició passada, a través de la Diputació de Barcelona, es van enviar unes enquestes de satisfacció als participants, obtenint 185 respostes. En aquestes l’esdeveniment va tenir una puntuació de 8,3 sobre 10. A més es calcula que per cada euro invertit al territori, aquest en va obtenir 15 euros. Les principals despeses van ser en allotjament, un 49% i restauració, un 27%.

En aquesta edició, igual que les anteriors, es compta amb una ruta de nivell mitjà, amb sortida a Manlleu. Aquesta arrencarà a 2/4 de 10 del matí i finalitzarà també al càmping Castell Montgrí. Seran 126 quilòmetres, amb un desnivell descendent de 980 metres i un d’ascendent de 539 metres. Es calcula que aquest recorregut es pot fer en unes 8 hores de mitjana.

També, com en les últimes edicions, hi ha una sortida des de Girona, a les 12 del migdia, de 55 quilòmetres i el punt d’arribada és el mateix que en la resta de sortides. Tota la informació de la prova no competitiva i el protocol amb les mesures de seguretat es pot consultar a: http://www.terbikeexperience.com.

La prova compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, el Consorci del Ter i la Federació Catalana de Ciclisme, entre altres. Des de la Diputació de Barcelona s’ha facilitat una medalla de participació per cada inscrit.El recorregut de la cursa coincideix amb la Ruta del Ter, una ruta promoguda pel Consorci del Ter que uneix dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o amb bicicleta. Es tracta d’un itinerari que convida a recórrer el riu amb els cincs sentits i a descobrir un territori ric en patrimoni històric i cultural, i el seu entorn paisatgístic.

Esports