.
Buscador
Buscar
Inici EL 9 NOU Osona Inauguració de l'exposició: "Tarot Aleo"
juny
9
Gent gran
Parelles
Juvenil
Infantil
Art

Inauguració de l'exposició: "Tarot Aleo"

Espai Perot Rocaguinarda, Olost com arribar-hi?

A Olost l’exposició que es podrà veure és una interpretació del arcans majors del tarot. “Són 22 cartes que formen part d'un projecte fet amb el meu germà Alejandro”. Segons explica el mateix Leo “el projecte consisteix en fer una baralla personalitzada i moderna on apareguin representades les diferents influències culturals, intel·lectuals i artístiques que hem anant descobrint durant els anys de recerca sobre les cartes”. 

Aquestes influències son tan a nivell estètic, com a nivell pràctic: tècniques d’ autoconeixement i desenvolupament personal, etc. El terme que han adoptat com a nom del tarot és "Psiconauta". Aquest concepte fa referència a una mena de navegació o exploració per diferents estats i nivells de la consciència. 
 
Segons l’artista, aquesta obra no es pot classificar en cap estil concret ja que “durant la creació de les cartes s'ha anat desenvolupant un llenguatge particular que s’ha convertit en una mena de vitrall modernista i colorit amb influències d'art psicodèlic”. 

Per Ruggero poder exposar a Olost és una oportunitat per poder ensenyar per primera vegada el fruit de més de tres anys de treball. “Em fa molta il·lusió i em sembla que és el pas més natural ja que l'obra s’ha gestat en l'espai natural d'aquesta terra”. 

Per acabar, l’artista vol animar a tothom a venir a l’Espai Rocaguinarda a veure la seva obra “tan si coneixem com si no el tarot”. Per ell, “la màgia d'aquestes imatges és que formen part de l'imaginari col·lectiu de la humanitat i per això no acostumen a deixar indiferent a ningú”. La intenció de l'obra és donar un toc de frescor i color als clàssics 22 arcans majors. 

D’altra banda, està fet amb molt de respecte i amb un profund treball de documentació, recerca i interiorització de tota la simbologia que els integra. Com a continuació del mateix projecte, actualment estan treballant en la documentació i explicació de tot el  procés de creació i de la simbologia exposada a l'obra.