.
Buscador
Buscar
Inici EL 9 NOU Osona "Elles", exposició fotogràfica
març
3 - 29
Art

"Elles", exposició fotogràfica

Galeria Tres-e-u, Vic com arribar-hi?

Elles és el títol de l'exposició que l'artista Mariona Giner ha preparat expressament per a la Galeria Tres-e-u VicClic: una selecció d'imatges del seu treball fotogràfic Refugi, que ha dut a terme al llarg de més de quatre anys. S’ha exposat en diversos formats a Barcelona, Reus, València i recentment ha estat guardonat amb el premi Visualkorner de la Biennal Olot Fotografia 2022. 
 
Coincidint amb el mes de març, des de la Galeria hem volgut centrar-nos, amb la visió d’una fotògrafa, en el món de la dona. Elles recull diferents moments i llocs en les vides de dones en situació de sensellarisme a la ciutat de Barcelona, i ens obliga a sortir fora de les nostres zones de confort psicològiques. En aquest treball coneixerem dones amb fills, dones sense papers, dones que fugen d’homes violents, dones que fugen de la llei, estudiants que s’han perdut pel camí, o dones que han optat per fer una vida diferent d'aquella que tolera la societat. Totes han de fer front a obstacles constants generats per les diverses formes de violències institucionals, socials, culturals, educacionals i de salut, i és per això que aquest treball se centra, sobretot, en la capacitat de les dones de fer front a l’adversitat, aportant vida i dignitat al seu lloc d’aixopluc, ja sigui darrere d’un mur, d’una porta tapiada o un edifici abandonat.  
?
Des de l’inici de la seva carrera, Mariona Giner desenvolupa el seu treball artístic en clau femenina, amb un particular interès per l’estètica dels espais personals de les dones, en tota la seva diversitat, i sempre en relació als drets humans i socials. Des de la seva primera exposició a Barcelona, l’any 1993, ha mostrat els seus treballs en diversos formats fotogràfics, pictòrics i multimèdia a Holanda, Anglaterra, Catalunya, Espanya i Argentina.