.
Buscador
Buscar
Inici EL 9 NOU Osona Concert: "L’escola catalana del contrabaix"
juny
10
21:00
Gent gran
Parelles
Juvenil

Concert: "L’escola catalana del contrabaix"

Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Manlleu com arribar-hi?

Leon Bosch, actuarà per primera vegada a Catalunya dins del 33è cicle de concerts de Manlleu i del 12è cicle de concerts “Els teus Clàssics”, de Barcelona, concert coorganitzat conjuntament per l'Associació Amics de la Música de Manlleu i l’Associació Joan Manén.


Originari de Sud-àfrica, fill d'un activista polític i ferm defensor dels drets humans, es gradua a la Universitat de Ciutat del Cap completant els seus estudis a la Royal Northern College of Music de Manchester. Un cop va finalitzar la seva etapa d'estudiant se’l va considerar refugiat polític i acabar adoptant la nacionalitat britànica l'any 2000. La seva ha estat una lliçó de vida. Amb només 15 anys, en una manifestació contra el règim de l'apartheid, veu morir d'un tret al cap a un company. Més tard, tot i haver estat empresonat per organitzar altres protestes, té la sort de ser declarat no culpable d’insurrecció. El somni de fer-se advocat es veu truncat per l’apartheid però se li permet assistir a l'escola de música. Finalment amb un passaport tramitat de forma urgent arriba el 1982 a Manchester.


En la seva faceta d’intèrpret solista, Bosch és un virtuós contrabaixista que ha realitzat concerts a tot el món i ha enregistrat 16 cds que testimonien tant el compromís per la difusió del gran repertori per a contrabaix com la recuperació de tres compositors-contrabaixistes catalans com son Pere Valls, Josep Cervera Bret i Antoni Torelló; els puntals de l'anomenada Escola Catalana del Contrabaix. Malgrat no haver tocat mai a Catalunya, Leon Bosch té enregistrada l’obra integral de Pere Valls i un disc monogràfic de Josep Cervera Bret.


Des dels 17 anys Leon Bosch ha tocat com a intèrpret convidat amb reconeguts músics i agrupacions; entre els que s’inclouen Pinchas Zukerman, Elisabeth Leonskaja, Ivry Gitlis o el Brodsky Quartet i durant trenta anys en orquestres com la Philharmonia, la BBC Philharmonic, la Royal Liverpool Philharmonic o la prestigiosa Academy of St. Martin in the Fields. Des de l'any 1985 és professor de contrabaix al Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance de Londres i actualment imparteix classes magistrals arreu del món.


El recital, que porta per títol “L’escola catalana del contrabaix”, és el segon concert que coorganitzem l’Associacó Joan Manén i els Amics de la Música de Manlleu.


Entrades:
SOCIS
Podeu demanar la vostra entrada gratuïta al correu entradesamicsmusicamanlleu@gmail.com a partir d'ara mateix

NO SOCIS
A la venda al Museu del Ter
Telf: 938515176

Preu: 15 euros

Música