.
Buscador
Buscar
Inici Cineclub Vic Cineclub Vic - Lunana, un iac a l'escola
novembre
21
20:00
Art
Juvenil
Gent gran
Parelles
Infantil

Cineclub Vic - Lunana, un iac a l'escola

Espai ETC, Vic com arribar-hi?

Ugyen, un jove mestre, és enviat a l’escola més remota possible: un petit poble glacial de l’Himalaia anomenat Lunana. Allà es trobarà sense llum ni calefacció i amb una manca total de comoditats a l’aula. Tot i la seva idea d’abandonar el poble com més aviat millor, rebrà una càlida benvinguda per part dels seus habitants.

Aquesta petita pel·lícula, honesta i sincera i que forma part d'una filmografia tan desconeguda com és la de Bhutan, ha suposat tot un èxit internacional. Va estrenar-se mundialment al Festival de cinema de Londres i va estar nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. Un debut brillant, rodat en uns paratges espectaculars i amb unes grans interpretacions que arribarà al cor del públic del ETC.

Pawo Choyning Dorji

Cineasta i fotògraf nascut el 1983 a Darjeeling. Com a fotògraf, ha col·laborat en publicacions com VICE, Esquire o Life i ha publicat diversos llibres d’assaig. El 2006 va introduir-se al món del cinema. Primer com a assistent de direcció a Vara: A Blessing (2013) i després com a productor de Hema Hema (2016). Va debutar com a director amb Lunana, un iac a l'escola. El seu segon treball és The Monk and the Gun (2023).

Programada en el marc de la XX Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, organitzada per la Direcció General d'Afers Religiosos i l'Àrea de Ciutadania de l'Ajuntament de Vic.

XX Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, 

Altres